Op welke manieren lossen de meeste mensen vochtproblemen in de woning adequaat op?

Op welke manieren lossen de meeste mensen vochtproblemen in de woning adequaat op?

Het feit is dat de meeste kelders een gemeenschappelijk probleem hebben, ze lijden aan vochtige ruimtes en hebben snel last van vochtproblemen. Je kunt dit natuurlijk oplossen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in lekdetectie. Vochtproblemen kunnen namelijk een echt probleem zijn, zeker als je overweegt om van die extra ruimte een gloednieuwe woonruimte te maken.

Het vinden van de vochtproblemen in huis

Het water dat naar een vochtige kelder kan leiden, komt uit verschillende bronnen. Regenval, de smeltende sneeuw en eenvoudig grondwater kunnen allemaal het soort overtollig vocht veroorzaken dat leidt tot kelderschimmel en schimmel die vloeren, muren en zelfs het structurele skelet kunnen verpesten. In feite kan het zelfs gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Maar waarom zijn er nu juist zoveel kelders vochtig, en hoe lossen we dit vochtprobleem in Vlaanderen gemakkelijk op??

  1. Een veel voorkomende manier waarop vocht binnendringt is wanneer het water langzaam door het dak, de muren en zelfs de fundering zelf naar binnen begint te sijpelen. Vochtigheid kan ook het gevolg zijn van condensatie die zich opstapelt op keldermuren, vloeren en voorwerpen die in het gebied zijn opgeslagen.
  2. Er is echter goed nieuws. De meeste vochtproblemen in de kelder kunnen worden opgelost, of in ieder geval vrij gemakkelijk worden verminderd.

Het vochtprobleem oplossen

Het schoonmaken van de goten rondom uw huis kan een eenvoudige manier zijn om het doorsijpelen van water in uw kelder te verminderen. Het installeren van een verlengstuk dat het water uit de buurt van de fundering trekt kan ook een echte hulp zijn.

  • Als u niet beschikt over een goed ventilatiesysteem in de badkamers van uw huis, zou het toevoegen van een dergelijk systeem een grote investering zijn. Dit trekt veel van het algemene vocht in het huis naar buiten, wat zorgt voor schonere, frissere lucht rondom.
  • Een luchtontvochtiger kan helpen veel van de vochtproblemen in een kelder op te lossen. Als er zoveel vocht in de lucht zit dat u hem constant moet laten draaien, sluit hij zijn opvangbak aan op een externe afvoerbron, omdat de unit anders wordt afgesloten als hij vol is.

Het isoleren van de plekken waar vochtproblemen ontstaan

Ook het adequaat isoleren van gebieden waar vocht kan binnendringen kan een grote hulp zijn. Dergelijke gebieden omvatten al het pijp- en kanaalwerk in uw kelderruimte.

Het controleren van de hele fundering op scheuren en deze adequaat af te dichten kan ook een groot deel van het water dat in uw kelder wegsijpelt, verlichten. Deze kunnen aanwezig zijn, zelfs als u uw kelder als ‘klaar’ beschouwt.

De allerlaatste optie

Als al het andere niet lukt, kunt u overwegen om een carterpomp te installeren, vooral als u een aanhoudend probleem hebt met veel water dat binnenkomt tijdens regenbuien of na een sneeuwval. Dit zal het vochtprobleem zelf niet oplossen, maar het zal wel het onmiddellijke probleem wegnemen, zodat u kunt beginnen met de uitvoering van enkele van de andere maatregelen die in dit artikel worden genoemd.